080 35 08Naložbeno svetovanje

Moj izbor skladov

Osebni portfelj

Novosti na trgu

Naročite se na RSS

Vzajemni sklad Infond PBGS se umika z borze

21.10.2013

Z 11. januarjem 2014 bo Infond PBGS, mešani sklad, umaknjen iz borznega trgovanja. Vsi imetniki enot sklada Infond PBGS so bili s pošto obveščeni o umiku (obvestilo pošiljam v priponki), ki nima vpliva na število enot sklada niti na vrednost sredstev vlagateljev v skladu.

S tem vlagatelji za poslovanje z Infond PBGS ne bodo več potrebovali trgovalnega računa, ampak bodo vsa vplačila in izplačila opravljali prek KBM Infond, kot to počne za vse ostale sklade. To bo bistveno pocenilo stroške poslovanja z enotami sklada, posebej, ker se bodo obenem znižali vstopni stroški na največ 3 odstotke namesto dosedanjih največ 5 %.

Tako bo od 11.1.2014 trženje omenjenega sklada potekalo enako kot za vse ostale Infondove sklade. Izjemo predstavlja le dejstvo, da po umiku iz borze Infond PBGS še ne bo del Krovnega sklada Infond, ampak še vedno samostojen sklad.

V petih dneh januarja, od 6. do vključno 10., bo ustavljeno trgovanje ter sprejem vplačil in izplačil. Z 11. januarjem pa bodo omogočena ponovna vplačila in izplačila iz Infond PBGS prek družbe za upravljanje.

Časovni pregled dogajanja

  • Od 6.1. do 10.1.2014; ustavitev trgovanja, sprejema vplačil in izplačil zaradi tehničnih razlogov izvedbe prenosa in vzpostavitve evidence investicijskih kuponov.
  • Od 11.1.2014; ponoven pričetek sprejema vplačil in izplačil.

Oglasno sporočilo

Domov Vstopna stran Pregled skladov Statistike Filter skladov Primerjava skladov Pristop k skladom

Copyright © 2021 Vzajemci d.o.o. Vse pravice pridržane