080 35 08Naložbeno svetovanje

Moj izbor skladov

Osebni portfelj

Novosti na trgu

Naročite se na RSS

Triglav Skladi bodo upravljali tudi vzajemne sklade Abanke

14.6.2013

Družbi za upravljanje Abanka Skladi in Triglav Skladi sta sklenili pogodbo, s katero bo upravljanje podskladov krovnega sklada Abanka Skladi preneslo na Triglav Sklade. S tem bodo Triglav Skladi, ki trenutno upravljajo 17 vzajemnih skladov, prevzeli v upravljanje dodatnih 12 vzajemnih skladov.

V skladu z Zakonom o investicijskih skladih mora družba Triglav Skladi pred izvedbo prenosa upravljanja pridobiti še dovoljenje Agencije za trg vrednostnih papirjev.

V obstoječih vzajemnih skladih v upravljanju Triglav Skladov imajo vlagatelji 473,2 milijona evrov premoženja, s prevzemom upravljanja Abančnih skladov pa se bo vrednost premoženja povečala za dobrih 51 milijonov evrov. S tem bodo Triglav Skladi še okrepili svoj položaj vodilne družbe za upravljanje skladov v Sloveniji, sta danes sporočila podpisnika dogovora.

V obeh družbah pričakujejo, da se bo v okviru načrtovanega prihodnjega sodelovanja med Abanko in Triglav Skladi kakovost in ponudba storitev za vlagatelje še izboljšala, zato verjamejo, da bodo le-ti prenos upravljanja občutili kot pozitivno spremembo.

Za vlagatelje Abanka vzajemnih skladov prenos upravljanja ne pomeni nobenih sprememb v smislu varnosti njihovega premoženja ali kakovosti v upravljanju sredstev, ki ostaja na visokem nivoju, razen dejstva, da bo njihove naložbe upravljala druga družba za upravljanje. O datumu prenosa bodo vsi vlagatelji osebno pisno obveščeni.

 

Oglasno sporočilo

Domov Vstopna stran Pregled skladov Statistike Filter skladov Primerjava skladov Pristop k skladom

Copyright © 2021 Vzajemci d.o.o. Vse pravice pridržane