080 35 08Naložbeno svetovanje

Moj izbor skladov

Osebni portfelj

Novosti na trgu

Naročite se na RSS

ALTA EUROSTOCK odhaja z borze

14.7.2011

 

Ključna sprememba pravil upravljanja je umik investicijskih kuponov ALTA EUROSTOCK z oznako MPEU iz trgovanja na Ljubljanski borzi vrednostnih papirjev. Umik iz kotacije pomeni, da trgovanje na borznem trgu od 21.7.2011 ne bo več mogoče. Za imetnike investicijskih kuponov, ki so investicijske kupone MPEU pridobili z nakupom na borzi, bodo prenosljivi investicijski kuponi MPEU zamenjani za neprenosljive investicijske kupone indeksnega vzajemnega sklada ALTA EUROSTOCK.

Trgovanje možno le prek družbe za upravljanje ter preko pooblaščenih vpisnih mest

Vsi imetniki investicijskih kuponov bodo lahko posamezne enote premoženja sklada ALTA EUROSTOCK še naprej kupovali in prodajali prek družbe za upravljanje oziroma s posredovanjem preko pooblaščenih vpisnih mest, kar je tudi običajno za vzajemne sklade.

Spremenjena pravila upravljanja sklada še omogočajo, da družba za upravljanje nadaljuje zakonsko določene postopke, ki vodijo k vključitvi sklada ALTA EUROSTOCK v krovni sklad ALTA. S tem bodo lahko tudi obstoječi vlagatelji izkoristili vse davčne prednosti, ki jih ponuja krovni sklad.

Vpliv spremembe pravil upravljanja

Zaradi navedenih sprememb vlagateljem ni treba urejati nobenih dodatnih administrativnih zadev, ob tem se tudi ne spreminjata naložbena politika sklada in način izračunavanja vrednosti sklada. Vrednost sklada ALTA EUROSTOCK že zdaj dnevno izračunava družba ALTA Skladi d.d. in tako bo tudi v prihodnje.

 


 

Oglasno sporočilo

Domov Vstopna stran Pregled skladov Statistike Filter skladov Primerjava skladov Pristop k skladom

Copyright © 2021 Vzajemci d.o.o. Vse pravice pridržane