080 35 08Naložbeno svetovanje

Moj izbor skladov

Osebni portfelj

Novosti na trgu

Naročite se na RSS

ALTA AZIJSKI TIGRI - ALTA BrazilRussiaIndiaChina

11.5.2011

Družba za upravljanje Alta skladi je v aprilu od Agencije za trg vrednostnih papirjev (ATVP) pridobila dovoljenje za lansiranje novega podsklada ALTA BrazilRussiaIndiaChina, ki bo nastal s preoblikovanjem delniškega podsklada ALTA AZIJSKI TIGRI.

Spremenjena pravila upravljanja Krovnega sklada Alta, ki se nanašajo na delniški podsklad ALTA AZIJSKI TIGRI bodo začela veljati 23. maja 2011. Preoblikovanje sedanje strukture naložb v podskladu z novo naložbeno politiko (BRIC) bo potekalo postopno in se bo predvidoma zaključeno do konca maja 2011.
 

  • Naložbena struktura

Sklad ALTA BrazilRussiaIndiaChina bo sredstva nalagal v največja svetovna gospodarstva v razvoju, znana po kratici BRIC (Brazilija, Rusija, Indija in Kitajska), ki so so pomembno gibalo rasti celotnega svetovnega gospodarstva, njihovi kapitalski trgi pa imajo enega največjih potencialov rasti. Države BRIC imajo dolgoročno velik skupni potencial rasti, da v prihodnjih desetletjih postanejo najpomembnejša svetovna gospodarska regija, saj te štiri države zavzemajo več kot četrtino zemeljske površine in v njih živi več kot 40 odstotkov svetovne populacije.
 

  • Razlogi za preoblikovanje

Za preoblikovanje podsklada ALTA AZIJSKI TIGRI v ALTA BrazilRussiaIndiaChina in spremembo naložbene politike so se pri ALTI odločili v skladu z dogajanjem na svetovnem trgu. Poleg tega menijo, da bo sprememba naložbene politike in preoblikovanje podsklada ALTA AZIJSKI TIGRI v ALTA BrazilRussiaIndiaChina dodatno razširila njihovo ponudbo skladov (seznam skladov).
 

Za kakršnakoli vprašanja ali dodatna pojasnila smo dosegljivi na brezplačni telefonski številki 080 35 08 ali na elektronskem naslovu info@vzajemci.com.

Oglasno sporočilo

Domov Vstopna stran Pregled skladov Statistike Filter skladov Primerjava skladov Pristop k skladom

Copyright © 2021 Vzajemci d.o.o. Vse pravice pridržane