080 35 08Naložbeno svetovanje

Moj izbor skladov

Osebni portfelj

Novosti na trgu

Naročite se na RSS

Infond BRIC-u znova pet Morningstarjevih zvezdic

14.3.2011

Infond BRIC je s strani analitične družbe Mornigstar znova prejel vseh pet Morningstarjevih zvezdic za kakovost upravljanja. Po podatkih na 28.2.2011 je uvrščen kot najboljši delniški BRIC sklad izmed 98 primerljivih, ki jih trenutno vrednoti Morningstar Avstrija.

KBM Infond se je za Morningstarovo vrednotenje odločil, ko so začeli tržiti delniški podsklad Infond BRIC v Avstriji. »Na tujih trgih nas ne morejo vrednotiti po ugledu in poznavanju, ampak samo po rezultatu in analitskih ocenah,« razlaga mag. Jure Dubravica, direktor sektorja upravljanja v KBM Infond, družbi za upravljanje, ki upravlja Infond BRIC. Že prvi mesec, ko so Infond BRIC vključili v vrednotenje, so dobili najvišje število zvezdic za upravljanje. »To, da smo vsa leta prav v vrhu najboljših tovrstnih skladov v vrednotenju, dokazuje, da je kakovostno upravljanje rezultat dobrih analiz in trdega dela. Velja v New Yorku, Londonu, Hong Kongu in v Mariboru,« pravi mag. Dubravica. Infond BRIC se razen v Sloveniji trži še v Avstriji in na Slovaškem.


Morningstarjevih 5 zvezdic le 10% najvišje vrednotenim skladov

Morningstar je ugleden in zanesljiv vir neodvisnih naložbenih analiz s sedežem v Chicagu, ZDA. Metoda vrednotenja skladov z zvezdicami je popolnoma kvantitativna mera, pri kateri dobi 5 zvezdic 10 % najvišje vrednotenih skladov. Najvišja ocena (5 zvezdic) priča o kakovostnem upravljanju sklada, kjer se kot kriteriji upoštevajo dosežena donosnost in nihajnost (volatilnost) sklada.


Pri sprejemanju naložbenih odločitev pretekli donos ne sme biti edini dejavnik izbire

Vzajemci.com kot vodilni ponudnik naložbenih produktov v Sloveniji priznavamo metodologijo Morningstar kot eno najbolj strokovno izpopolnjenih metodologij za ocenjevanje uspešnosti vzajemnih skladov. Prepogosto se namreč dogaja, da se vlagatelji pri izbiri vzajemnih skladov odločajo predvsem na osnovi pretekle donosnosti skladov.


Osnovni podatki Infond BRIC

Infond BRIC je delniški vzajemni sklad, ki investira sredstva vlagateljev v delnice družb, ki imajo sedež ali opravljajo pretežni del svojega poslovanja v Braziliji, Rusiji, Indiji in Kitajski. Strukturo naložb sklada si lahko ogledate pri predstavitvi sklada.

Predstavitev

Pristop k skladu

 
Alokacija sredstev sklada:

 

Geografska struktura sklada:  
KITAJSKA 30,18%
RUSIJA 24,39%
BRAZILIJA 22,45%
INDIJA 15,18%
OSTALO 7,8%
Panožna struktura sklada:  
ENERGIJA 37,02%
MATERIALI & SUROVINE 13,62%
FINANCE 12,26%
JAVNE STORITVE 8,42%
INDUSTRIJA 8,22%
INFORMACIJSKA TEHNOLOGIJA 7,42%
OSNOVNE POTROŠNE DOBRINE 6,1%
TELEKOMUNIKACIJSKE STORITVE 3,65%
ZDRAVSTVO & MEDICINA 2,07%
TRAJNE POTROŠNE DOBRINE 1,22%

 vir podatkov: mesečno poročilo sklada, na dan 31.1.2011

Oglasno sporočilo

Domov Vstopna stran Pregled skladov Statistike Filter skladov Primerjava skladov Pristop k skladom

Copyright © 2021 Vzajemci d.o.o. Vse pravice pridržane